Over Kinderboekencarrousel

Als kind verslond ik kinderboeken en strips, ik snelde door de AVI-niveaus heen. Favorieten waren “Verhalen van de boze heks”, stripboeken van Suske & Wiske en alles van Roald Dahl en Annie M.G. Schmidt.

Mijn liefde voor kinderboeken is altijd gebleven. Het idee voor Kinderboekencarrousel ontstond toen mijn schoonmoeder een foto met kinderboeken stuurde die ze over had uit de kindertijd van mijn man. Of we die wilden bewaren of weggooien? “Bewaren natuurlijk!” was mijn eerste reactie. Maar toen dacht ik, wat nou als je dat niet wil, maar je boeken ook niet zomaar weg wilt gooien?

Gelukkig brengen veel mensen hun boeken dan naar de kringloopwinkel, maar er zijn nog zoveel meer mooie huishoudens, doelen en bestemmingen waar kinderen blij gemaakt kunnen worden met een mooi boek! Er zijn natuurlijk wel wat reguliere platforms om je boeken te verkopen, maar zou het niet mooi zijn om één specifiek platform voor kinderboeken te hebben waar mensen met elkaar en organisaties in contact kunnen komen?

Het idee voor de Kinderboekencarrousel was geboren!

Ooit wil ik mijn eigen kinderboekenwinkeltje openen. Maar tot die tijd hoop ik op deze manier veel kinderen blij te kunnen maken met alle mooie boeken die anderen willen verkopen of weggeven. Misschien wel met een beetje weemoed, maar ik hoop – dankzij dit platform – met het vertrouwen dat een ander kind daar weer mooie, nieuwe avonturen aan beleeft.

– Roos –